بوی بد دهان یا هالیتوزیس
بوی بد دهان یا تنفس بدبو آزار دهنده بوده و بعضی اوقات باعث اضطراب میشود. با اینکه داروخانهها پر از آدامسها، خوشبوکنندهها، دهانشویهها و سایر محصولات جهت درمان بوی بد دهان هستند اما بیشتر این محصولات تاثیری موقتی داشته و درمانی دائمی محسوب نمیشوند. بعضی غذاها، بیماریها یا عادات خاص باعث بدبویی دهان میشوند. در بیشتر مواقع میتوان بوی بد دهان را با حفظ بهداشت دهان و دندان بهبود بخشید، اما در سایر موارد برای درمان این مشکل باید به دندانپزشک یا بهترین متخصص ترمیمی و زیباییمراجعه نمود.
1.دندانها و لثهها
باقی ماندن پلاک میکروبی روی دندان باعث ایجاد پوسیدگی میشود که در صورت پیشرفت و ایجاد حفره به محلی مملو از باکتری و محصولات باکتریایی تبدیل میشود که خود از عوامل بوی بد دهان است. پیشرفت پوسیدگی به نوبه خود باعث التهاب و عفونت ریشهها و ایجاد آبسههای دندانی خواهد شد که خود از دیگر عوامل بوی بد دهان خواهد بود.
2.خشکی دهان
3.سیگار
4.زبان
5.بیماریهای سیستمیک
درمان بوی بد دهان
- رعایت بهداشت دهان: غالبا توجه به بهداشت دهان و رسیدگی به پاتولوژی دندانی مشکل را برطرف میکند. استفاده از مسواک و نخ دندان و حذف پلاک میکروبی در حذف بوی نامطبوع دهان بسیار موثر است.
- تمیز کردن زبان: لایه زرد یا سفید رنگ روی زبان میتواند موجب بدبو شدن دهان به خصوص در اول صبح شود. تمیز کردن زبان باید دو بار در روز به کمک تمیز کننده زبان انجام شود. تمیز کنندههای زبان را باید به آرامی و بدون آسیب رساندن به جوانههای چشایی روی زبان استفاده نمود.
- نوشیدن آب: خشکی دهان به هر دلیل که باشد محل بسیار مناسبی برای فعالیت باکتریها ایجاد میکند که موجب بدبو شدن دهان میشود. برای حفظ رطوبت دهان و کاهش تکثیر باکتریها، وجود بزاق دهان ضروری است. تولید بزاق با توازن آب بدن رابطه نزدیکی دارد در نتیجه باید در طول روز به مقدار کافی آب نوشید.
- ترمیم دندانهای پوسیده: حذف باکتریهای دهان در رفع بوی نامطبوع دهان بسیار موثر است. همچنین جرمگیری دندانها با قلمهای دستی و اولتراسونیک و حذف جرمهای بالا و زیر لثهای در برطرف شدن بوی دهان بسیار کمک کننده است.
- درمان ضایعات ویژه: ضایعات دهان، بینی، سینوسها، حلق، معده، ریهها و بیماریهای سیستمیک باید تشخیص داده و درمان شوند.
بهتر است بدانید